میدانستید دریا درمانی بسیار مفید تر از اب درمانی است؟
درمان های اب دریا و جلبک ها :
در حقیقت، نتایج نشان داده پودرهای جلبکی حاوی ترکیبات ضد باکتریایی، ضد ویروسی و آنتی بیوتیکی نیز می باشند.
همچنین چنین برداشت می شود که آب شور و درمانهای جلبکی، برای بیماری های پوستی مانند پسوریازیس ، اگزما و درماتیت آتوپیک بسیار مفید است و برای مشکلات ترومایی ( مانند آتروفی ماهیچه ها ، ناراحتی های مفاصل و آرتریت )، بیماری های دستگاه گردش خون ( پری فشاری ، تصلب شرائین )، بیماری های تنفسی ( آسم و برونشیت ) و التهاب مزمن ( آرتریت روماتیسمی ) نیز سودمند می باشند.
پژوهش های جدید نیز نشانگر مفید بودن دریا درمانی در اثر بخشی بر روی سیستم ایمنی، بهبودی کیفیت خواب و مقابله با احساس خارش و التهاب موضعی هستند.
همچنین دریا درمانی در شرایط عدم تحرک و به حرکت درآوردن بیماران بعد از عمل جراحی مفید می باشد.
دریا درمانی برای زنان حامله یا افرادی که تحت شیمی درمانی یا رادیوتراپی هستند، به دلیل افزایش علائم حالت تهوع، عموما توصیه نمی گردد.
آب دریا با بیش از 120 عنصر شیمیایی به شکل نمک و گازهای محلول، محیط بسیار خوبی را برای تبادل عناصر شیمیایی با ارگانیسم ها فراهم آورده است.
با قرار گرفتن بدن در شرایط آب گرم دریا، بیش از 60 عنصر که در اشکال ریز در آب دریا وجود دارند، در مجاورت منافذ پوست قرار می گیرند.
حمام گل دریایی برای درمان بیماری هایی مانند بیماری رگ های لنفاوی، نرمی استخوان ( راشیتیسم )، فلج و چاقی مفید است.
نور طبیعی خورشید
برای درمان (heliotherapy) کاربرد دارد ، همچنین اقدامات دیگری برای سلامت مانند آرامش بخشی، تغییر سبک تغذیه ای و بدنی نیز همزمان انجام میشوند.
در حقیقت بخشی از دریا درمانی، تغییر در الگوی زندگی است که در پی دور کردن فرد از استرس های زندگی مدرن بوده و فرد را در اقیانوسی از نور خورشید و ذرات دریایی معلق در هوا رها می سازد.
این ذرات به بخشهای عمیق تر دستگاه تنفسی وارد شده و در حبابچه های ریوی اثرات خود را نشان می دهند.
میزان بالای اشعه ماورای بنفش خورشیدی در ساحل دریا، بر روی متابولیسم کلسیم نیز اثر می گذارد.
عناصر نایاب دریا همراه با منیزیم، منگنز و کبالت که در دفاع طبیعی و ایمنی بدن مؤثرند نیز از طریق شنا کردن در آب گرم دریا، جذب می شوند.
فواید آب دریا
روش های دریا درمانی
1- شن درمانی (Psamma Therapy)
شن دریا را در مخازنی ریخته و این مخازن طوری می چرخند که متناوبا با آب گرم و داغ دریا مخلوط می شوند. این شن داغ و مرطوب برای بعضی از اعضای بدن و گاهی برای تمام بدن به کار برده می شود. بزرگ ترین اثر شن درمانی ایجاد تعرق (Dehydration) است و این ویژگی مخصوصا برای بهبود مفاصلی که به علت ضربه و تصادف متورم گردیده اند بسیار مفید می باشد.
2- درمان به وسیله باد ( Anemo Therapy)
گاهی علاوه بر دریا درمانی ، از نسیم ملایم دریایی نیز استفاده می شود. برای انجام این کار باید افراد بسیار ماهر با توجه به سرعت، جهت و ارتفاع باد آن را جهت درمان بیماران مورد استفاده قرار دهند. باد می تواند در افزایش گردش خون و تبادل املاح در پوست نقش مهمی ایفا کند.
3- درمان بوسیله آفتاب (Helio Therapy)
آفتاب درمانی یکی از درمان های مهم از دریا درمانی می باشد. باید به این نکته توجه داشت که آفتاب درمانی بدون سایه، چتر و باد، مضر و حتی گاهی مهلک می باشد.
مزایای دریا درمانی نسبت به آب درمانی
1- آب دریا چگال تر و دارای دانسیته بیشتری می باشد و این وسیله شرایط بی وزنی را آسان تر و بهتر فراهم می نماید. لذا اعضایی که انجام حرکت برای آنها در هوا ممکن نیست، این امکان را در آب دریا خواهند داشت.
2- نشستن بیمار در ساحل دریا و تنفس هوا و مشاهده افق، زیبایی های دریا، شنیدن صدای امواج و لذت بردن از نعمت های خدا بیمار را به وجد و هیجان می آورد.
گردش در ساحل دریا و قدم زدن در آب دریا ماهیچه های بیمار را تقویت و نیرومند می کند.
3- هنگام شنا کردن در دریا امواج آب، بیمار را به بالا و پایین می برد و او را می چرخاند که مجموعه این حرکات همراه با حرکت مفاصل، باعث ترشح اندورفین شده و فرد را به هیجان می آورد و در او احساس شعف و لذت ایجاد می نماید که خود انگیزه ای برای فعالیت است.